Somewhere over the rainbow

een artikel over toch kunnen danken voor te moeilijke dingen
door Wim Janse

De apostel Paulus schreef:

"wordt dankbaren!"
(Kol. 3:15;SW)
"dankt onder alles"
(1Thess. 5:18;SW)

en (misschien wel de moeilijkste)...
"dankt ... voor alles"
(Efe. 5:20;SW)

Veel gelovigen hebben moeite met bovenstaande woorden van de apostel. Zij vinden dat er in hun leven dingen zijn waar ze onmogelijk voor kunnen danken. Toch meen ik dat er wel degelijk een mogelijkheid bestaat om ook voor de meest ernstige zaken in het leven te danken. Want er is, "Somewhere, over the rainbow," iets waar we naar uit kunnen zien en voor kunnen danken!

U kent de tegenwerpingen misschien wel:

"Ik kan niet danken, want..."

  • ik heb teveel en te erge pijn
  • ik ben zo arm, en er is geen uitzicht op verbetering
  • mijn kind is aan de drugs
  • niemand houdt van mij!
  • alles zit tegen
  • al die aanslagen en oorlogen en hongersnood zijn te erg
Dat zijn allemaal redenen waarom men zegt niet te kunnen danken.

Maar toch is er een band tussen danken en deze problemen.

Teveel pijn? Dank voor die dag die komt, wanneer de Heer zal regeren, waarin alle pijn zal verdwijnen en we een perfect gezond lichaam zullen hebben, zonder pijn, zonder vermoeidheid, want we zullen een onvergankelijk lichaam hebben!
Te arm? Dank voor de dag die komt, wanneer de Heer zal regeren, waarin we alles wat we nodig hebben meer dan rijk zullen hebben!
Aan de drugs? Dank voor de dag die komt, wanneer de Heer zal regeren, waarin alle drugs verleden tijd zullen zijn en ook uw kind verslavingsvrij zal zijn!
Zonder liefde? Dank voor de dag die komt, wanneer de Heer zal regeren, waarin u meer liefde zult ontvangen dan u nu kunt bedenken!
Alles zit tegen? Dank voor de dag die komt, wanneer de Heer zal regeren, waarin alles mee zal zitten!
Aanslagen, oorlogen en hongersnood? Dank voor de dag die komt, wanneer de Heer zal regeren, waarin er geen aanslagen en oorlog en hongersnood meer zullen zijn, maar vrede!

Weet u wat het probleem is? U kijkt naar uzelf. U weet niet hoe u uw probleem moet oplossen (en misschien is het voor nu ook niet oplosbaar).
Weet u wat de oplossing is? Ga kijken naar Hem Die het wel kan en ook zal doen, als het Zijn tijd is. Ga danken voor de dag die komt! Wie dat doet gaat z'n blik verleggen naar een punt in de toekomst. Dat lost uw probleem nu niet op, dat is waar, maar het zal uw houding wel gaan veranderen. Het zal niet direct voor elkaar zijn, maar dagelijks danken zal u geleidelijk aan gaan omvormen, de kou zal uit uw hart gaan. De problemen van vandaag gaan niet weg, maar verliezen hun scherpte. Weet u nog hoe, toen u het zo druk had met uw werk, u uitkeek naar die fijne vakantie en dat alleen al de voorpret u door de tijd tussen nu en het moment van met vakantie gaan heen haalde? Zo is het ook met danken voor wat in de toekomst zeker zal gaan gebeuren. Het tilt u over de problemen heen. Nogmaals, het gaat niet ineens, er is tijd voor nodig, maar het zal zeker werken, want ...

"Ergens, boven de regenboog,
heel erg hoog,
daar is een land waar ik van droomde ..."

U mag dromen van dat land, van die dag, dat de Heer komt om ons te halen, en van de dag dat al die problemen er niet meer zullen zijn, simpel en alleen omdat Hij regeert en ze heeft weggedaan. We hebben zo'n grote Heer! En dat alleen is dan weer een reden om te danken!
© www.hetbestenieuws.nl