Wat zullen we God geven?
door Wim Janse

U kent het probleem wel. Iemand in uw familie of vriendenkring staat op punt jarig te worden en dan rijst de vraag: "Jan is binnenkort jarig, maar wat moeten we hem als cadeau geven? Jan heeft alles al!" Het kan je probleem maar zijn!

Eigenlijk hebben we, als je het goed bekijkt, hetzelfde probleem met God. Alles wat we zien is van God, want Hij heeft alles gemaakt. Ook onze huizen, autos en noem maar op, het is allemaal gemaakt van wat God heeft geschapen. Het is dus ten diepste van God.

Wie gelooft en zich gered weet wil graag iets terug doen, een cadeau geven aan God. Maar als we Hem iets materieels geven, dan geven we God eigenlijk iets van Hem Zelf aan Hem terug, en dat is toch geen cadeau? Als ik een stuk gereedschap van iemand leen en het na gebruik terug geef, is dat dan een cadeau?

Alles is uit God en daarom van God (Rom. 11:36). Als wij iets aan Hem willen geven moet dat dus iets zijn dat Hij nog niet heeft. Is er zoiets? Ja, dat is er zeker. God bezit alles al, maar er is toch iets dat Hij nog niet heeft, behalve van Één, onze Heer, Christus Jezus. God is liefde en die liefde was de aanleiding voor het maken van heel dit universum, dat het middel is waarmee Hij Zijn doel wil bereiken: Wezens die Hem waarderen en liefhebben! En daar hebben we het antwoord op onze cadeau vraag! Ons enige en tegelijk meest waardevolle cadeau aan God zal zijn: onze onvoorwaardelijke liefde en aanhankelijkheid aan Hem, onze hemelse Vader! God was alleen en kreeg geen antwoord op Zijn liefde. Uit Zichzelf zou antwoorden op Zijn liefde nogal vreemd zijn. Wij zijn de oplossing voor Gods probleem. Wij kunnen en zullen Zijn liefde beantwoorden! Dat is ons cadeau aan Hem Die verder alles, maar dan ook echt alles, al heeft. Hij heeft er alle recht op en Hij wil het graag hebben!© www.hetbestenieuws.nl